Şehit Üsteğmen İzzettin POLAT 'ın Özgeçmişi

08.10.2019 1915

1958 Yılında Muş'un Üçevler köyünde dünyaya geldi. Öğrenimine Muş Merkezde bulunan Tevfik Sırrı Gür İlkokulu'nda Başladı. Ortaokulu Namık Kemal Ortaokulu'nda okudu. Lise öğrenimini Muş Lisesi'nde birincilikle bitirdi.

Ankara Kara Harp Okulu'ndaki öğrenimini 1981 yılında tamamlayarak İstanbul Tuzla Piyade Okulu'nda kursiyer teğmen olarak göreve başladı. Daha sonra Isparta Eğirdir Komando Tugayı'nda eğitim alarak Kayseri1. Komando Tugayı'nda takım komutanı olarak görevine devam etti.

Kayseri'deki üç yıllık görevini müteakip Hakkâri'nin Şemdinli ilçesine üsteğmen rütbesiyle bölük komutanı olarak atandı.29 Nisan 1987 'de alınan bir ihbar üzerine bölüğüyle birlikte operasyona giderken bölücü terör örgütü ile girilen çatışmada bir binbaşı bir üsteğmen, bir başçavuş ve altısı kendi bölüğünden olmak üzere dokuz erle birlikte olay yerinde şehit düşmüştür.

Şehit Üsteğmen İzzettin POLAT evli ve bir çocuk babası olup kabri  Muş Taşo mezarlığındadır.

Adres:
Şehit İzzettin Polat İlkokulu/ Erzurum Yolu Üzeri 5.Km İl Jandarma Kom. Karşısı Bağlar Mah. Muş/Merkez