Okulumuzda Yapılan İlkler

16.12.2012 362

OKULUMUZDA GERÇEKLEŞEN İLKLER

3 Şubat 2010 tarihinden sonra okulumuzda gerçekleşen ilkler:

1- Okulumuzda ilk defa aynı yıl içinde 2 öğrenci Fen Liselerine yerleştirilmiştir.

2- Okulumuzda ilk defa aynı yıl içinde 2 öğrenci Anadolu Öğretmen Liselerine yerleştirilmiştir.

3- 2011 yılında Türkiye genelinde yapılan deneme sınavında Türkiye birincisi il defa okulumuzdan çıkmıştır.

4- 6 Aralık 2011 tarihinde Türkiye genelinde yapılan BDS' de Türkiye birincisi ilk defa okulumuzdan çıkmıştır.(İki öğrencimiz Türkiye birincisi olmuştur.)

5- 2011 Kasım ayında Türkiye genelinde yapılan deneme sınavında ilk defa 3 öğrencimiz değişik sınıflarda il birincisi olmuşlardır.

6- Okulumuz ilk defa ' Beyaz Bayrak' almıştır.

7- Okulumuz ilk defa ' Beslenme Dostu Okul' projesine başvurmuştur.

8- Okulumuzda ilk defa 2011 yılında aynı yıl içinde yedi öğrenci Anadolu liselerine yerleştirilmiştir.

9- Okulumuzun bahçesi ilk defa asfaltlandı.

10- Okulumuzun bahçesine en çok fidan ilk defa 2010 yılında dikildi. ( 250 adet ).

11- Okulumuzun tüm öğrenci sıra-masaları ilk defa zımparalanarak verniklendirildi.

12- Okulumuzun koridorlarına ve tüm sınıflarına ilk defa tek tip panolar yaptırıldı.

13- Okulumuzun Atatürk Köşesi ilk defa modern hale getirildi.

14- Okulumuzda tüm bölümlere ilk defa tek tip dörtlü komposizyonlar ( İstiklal Marşı, Türk Bayrağı, Atatürk' ün Gençliğe Hitabesi, Atatürk Portresi ) asıldı.

15- Okulumuzun koridorlarına ve bahçesine ilk defa güvenlik kamerası sistemi kuruldu.

16- Okulumuzda ilk defa 'Ayın Öğretmeni' uygulaması başlatıldı.

17- Okulumuzda projeksiyonu olan sınıf sayısı sıfır iken ilk defa yedi(7) oldu.

18- Okulumuzda ilk defa Şiddet Önleme Timleri oluşturuldu.

19- Okulumuzda ilk defa Güvenli Yaşam Köşesi ile Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Aktivite panosu oluşturuldu.

20- Okulumuzda ilk defa Rehberlik Servisi Odası düzenlendi.

21- Okulumuzda ilk defa Dershane Defteri düzenlenerek dershane ziyaretleri yapıldı

22- Okulumuzun kantin elektrik sayacı ilk defa okul sayacından ayırtıldı.

23- Okulumuzun kullanılmayan lojmanı ilk defa anasınıfı haline getirildi.

24- Okulumuzun bina giriş kapısına ilk defa korkuluk takıldı.

25- Öğrenci kıyafetlerinde ilk defa değişikliğe gidildi.

26- Okulumuzda ilk defa haftada 30 dakikalık dönüşümlü okuma saati uygulaması yapılmaya başlandı.

27- Fen ve Teknoloji Dersliğine ilk defa projeksiyon cihazı temin edildi.

28- Okulumuzun bahçesine ilk defa çok amaçlı spor sahası yapıldı.

29- 100 Temel Eser arasından, tüm sınıflara ilk defa setler halinde kitap alındı.

30- İlk defa 'Şiddeti Önlemede Aileye Öneriler' broşürü renkli çıkarılarak tüm velilere gönderildi.

31-Okulumuz ilk defa Bu Benim Eserim Projesine beş projeyle başvurmuş ve beş proje de il onayından geçmiştir.

32- Muş Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen Okuyorum Hayatıma Uyguluyorum Okuma Yarışmasına 2012 yılında ilk defa en çok öğrenci ile başvuran okul olduk.

33-Okulumuzun bahçesine ilk defa çim ekildi.

Okulumuz ilklere imza atmaya devam edecektir. Çalışmalarda katkısı olan herkese teşekkür eder, saygılarımı sunuyorum.

20/09/2012

Fadıl YALÇİN

Şehit İzzettin Polat İlkokulu Müdürü

Adres:
Şehit İzzettin Polat İlkokulu/ Erzurum Yolu Üzeri 5.Km İl Jandarma Kom. Karşısı Bağlar Mah. Muş/Merkez